Advertisement

WINNERS: KU football challenge: Predict the 2017 season

Advertisement

Kansas head coach David Beaty yells at a player during the third quarter on Saturday, Nov. 18, 2017 at Memorial Stadium.

Kansas head coach David Beaty yells at a player during the third quarter on Saturday, Nov. 18, 2017 at Memorial Stadium. by Nick Krug

Before the start of the 2017 football season, the KUsports.com staff posed 35 questions about KU football to the readers, with the chance to see how you stack up with fellow KU fans and the staff on the line.

Exactly three months later, the season has concluded. KU finished the year 1-11 and went winless in Big 12 play for the second time in the David Beaty-era.

While the team fell well short of expectations, some of you more than saw it coming. With that, here are the results of the challenge, including winners, top staff scores and the most- and least-correctly picked answers...

Top 5 Finishers

1st place — 24 points (35 possible)

  • Brian from Lawrence, @BMWjhawk

T-2nd place — 23 points

  • Tate from Shawnee, @tvobach
  • Ryan from Wichita, @ryancamenzind
  • Max from Denver, no Twitter listed

T-5th place — 22 points

  • Tanner from San Francisco, @tannerbuzick
  • Matt from Denver, @DDSF
  • Blair from Chicago, @RealBlairSheady
  • Bob from Denver, no Twitter listed
  • Jason from Independence, @TarH2O23

KUsports.com staff standings

  1. Tom Keegan — 21 points
  2. Matt Tait — 20 points, tie-breaker
  3. Scott Chasen — 20 points
  4. Benton Smith — 17 points
  5. Bobby Nightengale — 15 points

Thirteen entrants tied with 21 points. Eleven entrants tied with 20.

Average score: 15.226

Median score: 15

Low score: 9 (Six entrants)

Easiest questions:

1. How many different quarterbacks start a game for KU in 2017?

  • Correct answer: 2 (Peyton Bender, Carter Stanley)
  • Number of correct responses: 225/284 (79.23 percent)

2. Over/under 30,500 fans for KU’s largest crowd?

  • Correct answer: Over (36,223 vs. K-State)
  • Number of correct responses: 224/284 (78.87 percent)

3. Which total will be higher — KU’s longest punt (67 yards) or touchdown from scrimmage (77)?

  • Correct answer: Touchdown from scrimmage
  • Number of correct responses: 219/284 (77.11 percent)

4. Who will start the final game of the season at quarterback?

  • Correct answer: Peyton Bender
  • Number of correct responses: 215/284 (75.70 percent)

T-5. Will KU defeat a ranked opponent?

  • Correct answer: No
  • Number of correct responses: 200/284 (70.42 percent)

T-5. Over/under 10.0 TFLs for Daniel Wise?

  • Correct answer: Over (15.5)
  • Number of correct responses: 200/284 (70.42 percent)

Hardest questions:

1. Who will record the first catch of the season?

  • Correct answer: Jeremiah Booker
  • Number of correct responses: 6/284 (2.11 percent)
  • Most common answer: Steven Sims (176/284, 61.97 percent)

2. Where will Jeremiah Booker finish on the team in receptions?

  • Correct answer: 5th
  • Number of correct responses: 11/284 (3.87 percent)
  • Most common answer: 3rd (171/284, 60.21 percent)

3. Who will have more sacks — Dorance Armstrong + Daniel Wise (8.5 sacks) or the rest of the team (13.5)?

  • Correct answer: The rest of the team
  • Number of correct responses: 27/284 (9.51 percent)
  • Most common answer: Armstrong + Wise (255/284, 89.79 percent)

4. Over/under 3.0 wins for KU football in 2017?

  • Correct answer: Under (1.0)
  • Number of correct responses: 29/284 (10.21 percent)
  • Most common answer: Over (254/284, 89.44 percent)

5. Where will KU finish in the Big 12 standings?

  • Correct answer: 10th
  • Number of correct responses: 38/284 (13.38 percent)
  • Most common answer: 9th (96/284, 33.80 percent)

Comments

John Fitzgerald 1 week, 6 days ago

Swimmy, Swammy, Swanson? ... Check the briefcase...Samsonite...I was way off!

Kevin Robert Fest 1 week, 6 days ago

Anyone who thought different deserves what they get. Next year's predictions as far as wins will be even easier lol

Jeff Coffman 1 week, 6 days ago

It's sad how pessimistic the answers were, and they were more optimistic then the actual results.

Sign in to comment